Syksyn 2016 sisustustrendit

Haluaisit kenties sisustaa trendikkäästi, muttet välttämättä oikein tiedä, mikä on tällä hetkellä trendikästä sisustuksen saralla. Täysvalkoinen sisustustyyli ei nappaa eli mikä neuvoksi? Lue vinkkimme trendikkääseen sisustukseen.

Vinkit trendikkääseen sisustukseen

– Suosi teollisuustyyliä, jota on tehostettu muutamilla vintage-henkisillä yksityiskohdilla. Tällaista nyt niin kovin trendikästä sisustustyyliä kutsutaan teollisuusvintageksi. Voit käyttää tehokeinoina esimerkiksi sirosääristä tuolia, joka on verhoiltu sametilla ja joka on jo ehtinyt kulua kauniilla tavalla tai hapsunarulamppua, joka tuo mieleen menneet ajat.

– Trendikäs sisustus on tällä hetkellä rosoisen rentoa – unohda siis liiallinen viimeistely. Kodin kalusteissa ja esineissä suositaan nyt valintoja, jotka vaikuttavat tekelemäisiltä. Esimerkiksi metallivalaisin, joka on koottu metallilangoista ja näyttää vähän sinne päin tehdyltä, on nyt äärimmäisen trendikäs. Leikittele siis sisustusvalinnoillasi äläkä ota sisustamista turhan vakavasti!

– Ajattomuus ja huonekalujen kompakti koko korostuvat. Monet muuttavat nykyaikana usein ja lyhyelläkin varoitusajalla, jolloin on tärkeää, että sisustusratkaisut sopivat monenlaisiin tiloihin ja ovat helposti mukaanotettavissa.

– Yhteisöllisyyden oletetaan korostuvan tulevaisuuden asumisratkaisuissa, vaikka yhteisöllinen rakentaminen ei ehkä vielä olekaan lyönyt itseään täysin läpi Suomessa. Miltä sinusta tuntuisi rakennuttaa kotisi yhdessä tulevan naapurisi kanssa ja olisitko valmis jakamaan naapureiden kanssa esimerkiksi saunan ja lumityöt? Tulevaisuudessa tällaiset ratkaisut saattavat olla nykyistä yleisempiä.

– Hyötypuutarhojen oletetaan yleistyvän tulevaisuuden rakentamisessa ja talojen odotetaan olevan nykyistä yksilöllisempiä. Hyötypuutarhat ovatkin oivallinen valinta ja tällaisen puutarhan hoitaminen voi olla jopa palkitsevampaa kuin puutarhan, josta ei ole konkreettista hyötyä. Tokikaan ei pidä myöskään unohtaa puutarhojen esteettistä puolta – sitä miten paljon kaunis puutarha ja puutarhan hoitaminen voivat tuoda omistajalleen iloa. Tämän lisäksi oletetaan, että nykyaikaisissa asumisratkaisuissa korostuu asumiskustannusten minimoiminen erilaisten keinojen avulla. Monin paikoin asuminen onkin maassamme jo niin kovin kallista, että perheen tuloista suuri osa menee pelkkään asumiseen. Tämän vuoksi tämä kuulostaa hyvältä kehityssuunnalta.

– Sametti on nyt erityisen trendikäs valinta! Mutta älä valitse kotiisi tunkkaiselta näyttävää 80-luvulta tuttua samettia, vaan valitse heleitä värejä, joita voit yhdistellä karkeampiin kuoseihin, kuten pellavaan ja villaan.

– Marmorikuvio on nyt erityisen trendikästä ja sitä voi löytää jopa lakanoista.

– Siron uuseleganssinen koti on nyt myös erityisen trendikäs valinta. Tämä tyyli korostaa naisellisuutta, siroja kalusteita sekä kalusteiden korkeajalkaisuutta. Tässä tyylissä vaalea puu yhdistyy kauniiseen minttuun sekä suloiseen aprikoosiin. Tyylin viimeistelyssä käytetään lasiesineitä ja eriparikukkia sekä -oksia. Kuparia yhdistetään kauniisti erilaisiin talvisiin materiaaleihin kuten flanelliin, samettiin ja villaan.

– Luonto tuodaan nyt näytille kotiin. Esimerkiksi erilaiset digiprinttityynyt, jotka henkivät realistisuutta ja modernia ilmettä, ovat nyt erityisen trendikkäitä, samoin kuin villasta valmistetut pörröpeitotkin. Luonto on tunnettu siitä, että siellä liikkuminen vähentää tehokkaalla tavalla stressiä, minkä vuoksi ei olekaan ihme, että nykyaikainen sisustaja haluaa tuoda palan luontoa myös kotiinsa erilaisten keinojen avulla.

– Myös lapset ja kenties eritysesti juuri lapset nauttivat esteettisistä ja värikkäistä tiloista, jotka on suunniteltu juuri heitä varten. Lastenhuoneen sisustusratkaisuja voi löytää hyvinkin edullisesti ja niitä voi valmistaa myös itse. Pienellä viitseliäisyydellä voi loihtia kauniin lastenhuoneen pikkurahalla! Ja voi kuinka paljon sellaisesta huoneesta onkaan lapselle iloa! Lapsen voi ottaa mukaan suunnittelutyöhön – valitsemaan värejä, huonekaluja ja tekstiilejä omaan huoneeseensa. Näin huoneesta tulee varmasti lapselle mieleinen. Toisinaan aikuinen saattaa hieman joutua antamaan periksi omista esteettisistä näkemyksistään halutessan luoda lapselle juuri lapsen oman maun mukaisen huoneen, mutta koska huone tulee nimenomaan lapsen käyttöön, on tämä aivan oikea valinta. Joissakin valinnoissa voi olla parasta pyrkiä jonkinlaiseen kompromissiin.