Vinkkejä estetiikan lisäämiseen omassa arjessasi

Monet tutkimukset osoittavat, ettei ole täysin merkityksetöntä miltä ympärillämme näyttää ja vaikka toisinaan estetiikasta huolehtimista saatetaan pitää jopa turhamaisuutena, ei tämä kuitenkaan tuo täyttä oikeutta sille, kuinka tärkeää on, että ympäristömme on esteettisesti kaunis, miellyttävä ja toimiva. Miten sitten voit lisätä estetiikkaa omassa ympäristössäsi pienten keinojen avulla? Lue seuraavaksi käytännönläheiset vinkkimme estetiikan lisäämisestä omaan arkeesi pienten keinojen avulla. Aina tämä ei vaadi edes paksua lompakkoa, vaan muutokset on mahdollista toteuttaa jopa hyvin pienellä budjetilla.

Vinkkejä

– Kiinnitä vaatevalinnoissasi huomiota vaatteiden laatuun – vähemmän on usein enemmän. Osta mieluummin vähemmän laadukkaita vaatteita kuin enemmän heikkolaatuisia vaatteita. Laadukkaiden design-vaatteiden ja –asusteiden on todettu tuovan käyttäjälleen hyvää oloa, mutta kaikilla ei toki tällaisia vaatteita ole varaa hankkia. Tällaisessa tilanteessa voikin olla hyvä idea hankkia esimerkiksi pieniä luksusasusteita, jotka tuovat asuusi pisteen I:n päälle – esimerkiksi tyylikkäät tossut, voivat tuoda kotiarkeesi pientä luksuksen tuntua ja merkkihuivi voi nostaa asusi aivan uudelle tasolle. Toisinaan voi olla hyvä idea säästää määrätietoisesti johonkin tuotteeseen, jonka aivan ehdottomasti haluaa – tällöin tuotteen saaminen tuntuu usein entistäkin upeammalta. Huolehtimalla tavaroistasi hyvin, voit pidentää niiden käyttöaikaa. Laadukas tuote kestää käyttöä huomattavasti paremmin kuin heikkolaatuisista materiaaleista valmistettu, joten ajan myötä saatat jopa säästää rahaa valitessasi kalliin ja laadukkaan merkkivaatteen usean heikkolaatuisen halpisvaatteen sijaan.

– Kauniit sauna- ja kylpyhetket rentouttavat eikä sellaisten järjestämisen tarvitse välttämättä maksaa kovinkaan paljon – voit lisätä kauneutta ripauksittain myös tälle elämän osa-alueelle. Huolehdi kylpy- ja saunatilojesi sekä peseytymisvälineidesi esteettisyydestä ja valitse kaunit tekstiilit kylpyhuoneeseesi. Kauniit, pehmeät ja laadukkaat pyyhkeet sekä esteettiset peseytymisvälineet auttavat sinua tekemään omasta kylpy- tai saunahetkestäsi pienen luksusmaisen osan arkeasi. Samalla voit hemmotella itseäsi! Tällainen kaunis ja rentouttava sauna- tai kylpyhetki on oivallinen tapa päästää irti stressaavasta arjesta, mikä osaltaan auttaa sinua lisäämään hyvinvointiasi. Muistathan, että liiallinen stressi on tutkitusti haitallista terveydelle, joten tähän asiaan kannattaa totisesti kiinnittää suurta huomiota! Ei olekaan ihme, että Suomessa on perinteisesti vietetty saunan lauteilla aikaa tuntitolkulla.

– Suosi designia ja kaunista muotoilua pienissä arjen valinnoissasi, koska tällöin nämä valinnat eivät välttämättä ole lompakollesi liian kalliita: osta kauniita kosmetiikkapurkkeja, kauniita ja laadukkaita pyyhkeitä, design-astioita ja pieniä sisustustavaroita. Suosi tässäkin asiassa laatua määrän sijaan. Kauniit verhot tai sisustustyynyt voivat tuoda sisustukseesi aivan uudenlaisen ilmeen eikä niiden vaihtaminen välttämättä maksa maltaita. Näin voit uusia sisustustasi vaikka vuodenaikojen vaihtelun mukaan vaihtamatta kuitenkaan huonekaluja tai muita sisustuksen peruselementtejä.

– Seuraa verkkokauppojen alennusmyyntejä – toisinaan niistä voi tehdä hyviä löytöjä myös merkkivaatteiden ja muiden design-tuotteiden osalta – ehkäpä hyvän tarjouksen avulla myös sinulla on varaa haluamiisi tuotteisiin.

– Estetiikkaa arkeen tuovat myös erilaiset sisustusalan ja muotialan julkaisut. Vaikkei sinulla olisikaan varaa hankkia kaikkea näissä julkaisuissa näkemiäsi uusimpia trendejä, voi niistä napata ideoita omaankin pukeutumiseen ja sisustukseen ja ainakin nämä lehdet tarjoavat esteettisiä elämyksiä suhteellisen edulliseen hintaan.

– Taidenäyttelyt, valokuvanäyttelyt ja museot tarjoavat erilaisia esteettisiä elämyksiä, joita kannattaa hyödyntää, jos tuntuu siltä, että oma esteettinen silmä kaipaa uusia virikkeitä. Usein sanotaan kuvan kertovan enemmän kuin tuhat sanaa ja kauniita kuvia katsoessaan tämän voi helposti uskoa. Jos olet kiinnostunut taiteesta syvemminkin, mikset kokeilisi luoda sitä myös itse? Maalaaminen, piirtäminen tai käsitöiden tekeminen voi olla jopa terapeuttista ja ainakin on antoisaa nähdä omien kättensä jälki. Käsillä tekeminen vie ajatukset hetkeksi jonnekin aivan muualle ja auttaa parhaimmillaan rentoutumaan.